Home / Tattoo nieuws / Tattoo verwijderen

Tattoo verwijderen

Tatoeages kunnen een schitterende versiering van het lichaam betekenen. Men laat ermee zien wat men mooi vindt of wat belangrijk is. Toch gebeurt het vaak dat mensen na verloop van tijd van een tattoo af willen. Er zijn veel redenen waarom mensen een tattoo verwijderen. Bijvoorbeeld omdat een relatie over is gegaan of omdat dit een vereiste is voor een nieuwe baan. Sommige mensen komen tot de conclusie dat de tatoeage niet meer past bij hoe zij op dat moment in het leven staan of vinden hem gewoon niet mooi meer. Dat maakt dat er steeds meer vraag komt naar het verwijderen van een tatoeage. Voor een tattoo laseren is daarom steeds betere apparatuur beschikbaar. Want hoewel een tatoeage verwijderen lastig kan zijn, wordt het wel steeds eenvoudiger. Zeker met de moderne technieken die daarvoor beschikbaar zijn.

De PicoWay laser

Wanneer we spreken over een tatoeage verwijderen bedoelen we hiermee een tattoo laseren zonder huidbeschadiging of het achterblijven van een litteken. Laseren is de techniek waarmee een tatoeage geheel verwijderd wordt. Net als bij het laten zetten van een tatoeage is ook bij het verwijderen ervan de kwaliteit waarmee dat gebeurt heel belangrijk. Dat maakt voor het eindresultaat namelijk alle verschil. De PicoWay laser beschikt over de beste techniek die momenteel beschikbaar is om tatoeages mee te verwijderen.

Voordelen ten opzichte van andere lasers

Er zijn grofweg drie eigenschappen die de kwaliteit bepalen van een laser: golflengte, pulsduur en piekvermogen. Qua golflengte wordt forse winst geboekt. Uniek aan de PicoWay laser is namelijk dat deze over een dubbele golflengte beschikt waarmee zwarte tatoeages en tatoeages in verschillende kleuren verwijderd kunnen worden. De pulsduur is in hoge mate bepalend voor het comfort bij een tattoo verwijderen.

Minder warmte bij een tattoo laseren

Een tattoo laseren kan namelijk gepaard gaan met een branderig gevoel. Dit hangt samen met de pulsduur. Deze is bij de PicoWay zeer kort, waardoor er minder warmte in de huid wordt gebracht met een kleinere kans op verbrandingen tot gevolg. Minder warmteproductie zien we ook terug in het piekvermogen. In tegenstelling tot andere lasers (waaronder de PicoSure) maakt de PicoWay voor een groot deel gebruik van mechanische energie in plaats van thermische energie. Dit levert, behalve minder warmteproductie, ook een betere en snellere verwijdering van de tatoeage op.

Voor meer informatie over tattoo verwijderen met de nieuwe PicoWay laser ga je naar Kliniek Veldhoven.

Picoway laser