Home / Tattoo nieuws / Tattoo verwijderen booming business

Tattoo verwijderen booming business

Het verwijderen van tattoos blijkt momenteel booming business nu steeds meer mannen en vrouwen spijt hebben van de versierselen die ze op hun lichaam hebben aangebracht.

Met een omzettoename van meer dan 50% in 2013 behoren de tattooverwijderaars tot de grootste groeiers in het Amerikaanse bedrijfsleven. Meer dan 100.000 Amerikanen lieten hun plaatjes en opschriften vorig jaar weglaseren, waarvoor tientallen miljoenen dollars moesten worden neergeteld.

Door de enorme opkomst van tattoeages heeft inmiddels zo’n 20 procent van de Amerikanen een tattoo, fors meer dan een tiental jaren geleden. Ook in Europa lieten sinds de eeuwwisseling steeds meer jongeren – vaak voordelig – tattoos aanbrengen.

Uit onderzoek blijkt echter dat een kleine veertig procent na tien tot vijftien jaar spijt krijgt en de versierselen wil verwijderen. Een kostbare grap die al snel enkele honderden euro’s kost. Bij grote lichaamstekeningen kan de rekening zelfs tot duizenden euro’s oplopen.

Ook de handel in de speciaal benodigde laserapparatuur loopt als een trein. in de VS ging er vorig jaar 1,25 miljard dollar in om.

Bron: Telegraaf