Home / Tattoo nieuws / TekTik: Suppliër on a mission

TekTik: Suppliër on a mission

TekTik tattoo en piercing , een groothandel met een bewezen expertise en service ten top. Dat is een bondige samenvatting van dit bedrijf. Toch is dat niet alles. Nee hoor, want dit bedrijf wordt geleid door een getalenteerd duo, met een duidelijk verhaal en een veelbelovende visie voor de toekomst van tattoo land. Maak kennis met TekTik, een groothandel in tattoo en piercing materialen.

TekTik werd opgericht in 2008 door Davy en Patrick. Geen groentjes, want ze hebben allebei al jaren ervaring in de sector. Zo werkte Davy eerst bij tattoo en piercing groothandel Roxy, dat ze in 2011 overnamen, én heeft hij al heel wat jaren op de teller staan als piercer. Hij kent de wereld van body art vanbinnen en vanbuiten.

Safety first

Davy en Patrick zijn vooral geïnteresseerd in de technische kant van de tattoowereld. Het is dan ook niet vreemd dat ze naast een heleboel topmerken, ook hun zelf ontwikkelde merk verkopen op hun webshop. Vergis je niet: TekTik verkoopt niet alleen inkt, machines, piercings en naalden, maar ook allerlei benodigdheden die elke shop hygiënischer en makkelijker laat werken. Veiligheid en hygiëne staan dan ook centraal bij Davy en Patrick.

“Er is altijd een nauwe samenwerking geweest met de overheid om een veilige omgeving te kunnen vormen met werkbare regels”, zegt Davy. “Eerst onder de vorm van het Belgian Hygiene Quality Label, daarna met de ontwerpteksten voor het KB en nu zelfs als lid van de werkgroep van de Hoge Gezondheidsraad en met de ESTP (European Society of Tattoo and Pigment Research) van de Europese Unie.”

Meer dan een leverancier

TekTik tattoo en piercing is de grootste Belgische leverancier en richt zich tot alle professionele tattoo en piercing studios in de Benelux en daarbuiten. Dat doen ze niet alleen met een uitgebreid aanbod aan tattoo, piercing en permanente make-up materiaal, maar ook met de service die ze bieden. “We denken met onze klanten mee, om ervoor te zorgen dat hun dagelijkse activiteiten zo zorgeloos mogelijk verlopen”.

De wereld van body art ligt hen dan ook nauw aan ‘t hart: “Het is een boeiende wereld, vol met vrijgevochten creatieve individuen. Dat maakt deze wereld ook veeleisend. Wij zijn er om aan die eisen te voldoen, door een oplossing op maat voor te stellen aan elke klant.”

Een toekomst vol inkt

En dat de inkt als bloed door hun aderen stroomt merk je aan hun uitgesproken visie. Dit is de meest innovatieve tijd voor de sector. De laatste 15 jaar is er in tattooland meer veranderd dan de 100 jaar ervoor. “Het is professioneler dan ooit en blijft zich ontwikkelen!”

“Een tattoo is een individuele uiting of expressie. Dat moet gekoesterd en beschermd worden”. Dat kan volgens Davy en Patrick enkel door werkbare hygiëneregels en materiaalvereisten, én door het stimuleren van creatieve talenten. Op die manier stijgt de sector naar een ongekend niveau. Het is voor de mannen van TekTik dan ook een eer om hier elke dag aan mee te werken. “Het is zalig om vanop de eerste rij toe te kijken hoe onze klanten de mooiste creaties uit hun naalden toveren”.

Voor een indruk van de producten die bij TekTik te bestellen zijn, check de website.