Home / Tattoo nieuws / Vrouw met tattoo is makkelijker te versieren

Vrouw met tattoo is makkelijker te versieren

Als je als vrouw een tattoo hebt, dan oordelen mannen dat je makkelijker te veroveren om in bed te duiken na de eerste ontmoeting. Dat beweert een Franse professor althans.

Een vrouw met tattoo is ook aantrekkelijker en lijkt makkelijker te benaderen. Dat concludeert professor Guéguen na een studie op de stranden van Bretagne in de zomer van 2008 en 2009. 11 vrouwelijke twintigers die uit een groep van 58 kandidaten werden gekozen voor hun aantrekkelijkheid bezochten tijdens de zomer 20 keer het strand. Tijdens de helft van deze bezoekjes droegen ze een tijdelijke tattoo op hun onderrug, de andere keren hadden ze geen inkttekeningen op lichaam. De dames uit de eerste groep werden vaker benaderd door de mannen voor een gesprekje, de heren stapten ook sneller op hen af.

400 mannelijk twintigers

Voor het tweede luik van het onderzoek werden 400 mannelijke twintigers op het strand ondervraagd. De wetenschapper stelde twee vragen over de vrouwen: hoe groot de mannen hun kans inschatten dat de vrouw ja zou zeggen op een uitnodiging voor een afspraakje en hoe groot de kans was dat ze dan seks zouden hebben. Ze vroegen ook een score qua aantrekkingskracht te geven. De resultaten toonden aan dat verwacht wordt dat getatoeëerde vrouwen sneller instemmen met een date en dat ze vaker seks zouden hebben na die eerste ontmoeting.

Critici zeggen dat de resultaten van dit onderzoek onvolledig zijn omdat er geen redenen gegeven werden waarom mannen op deze manier reageerden. Er werd niet vermeld dat dit gebaseerd was op stereotypes of persoonlijke ervaringen en de rondvraag ging maar over een type van tattoo op een bepaalde plaats.

Bron:Hln.be

Foto: Thinkstock