Home / Tattoo nieuws / Aantal tattoo shops verdubbeld
Aantal tattoo shops verdubbeld

Aantal tattoo shops verdubbeld

In vijf jaar tijd is het aantal tattooshops gestegen van 456 naar 890. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, dat de vergunningen voor tattooshops verleent.

Tatoeages worden tegenwoordig gezien in alle lagen van de maatschappij. Veel mensen met een voorbeeldfunctie laten ze zetten, zoals filmsterren, presentatoren en voetballers. Dat voorbeeld wordt breed gevolgd. Zelfs een politie-agent met een tatoeage is geen uitzondering meer.

Kleur

Tattooshop Blackbook in Utrecht profiteert mee. De winkel ging drie maanden geleden open en de zaken gaan boven verwachting.

Volgens eigenaar Deef Feed zie je het karakter van de tatoeages veranderen: “Vroeger waren tatoeages voor ruige figuren. Nu is een tatoeage geaccepteerd en zie je veel vriendelijkere tatoeages met veel meer kleur.”

Thuis-tatoeëerders

De sterke opkomst heeft ook nadelen. Er zijn meer illegale tatoeëerders bijgekomen, die vanuit huis werken. Thijs Veenstra van het RIVM waarschuwt daarvoor: “Laat nooit bij iemand thuis een tatoeage zetten. Zij voldoen vaak niet aan de hygiëne-eisen. Ga altijd naar een winkel met een officiële vergunning.”

Een klant kan zelf controleren of een winkel een vergunning heeft op een speciale website. Het RIVM kijkt overigens niet naar de artistieke kwaliteiten van een tatoeëerder, het instituut bekijkt alleen of een tattoo shop verantwoord te werk gaat.

Bron: NOS