Home / Tattoo nieuws / Ex-kanker patiënte met tattoo

Ex-kanker patiënte met tattoo

Een Canadese vrouw die haar borsten verloor door kanker is de laatste dagen aan het uitgroeien tot een internetfenomeen. Reden is een foto die ze de wereld instuurde waarop ze topless te zien is met een grote tatoeage op haar borst.

De nu 34-jarige Kelly Davidson werd de eerste keer met kanker geconfronteerd toen op elfjarige leeftijd bij haar de ziekte van Hodgkin werd vastgesteld. Op haar achtentwintigste kreeg ze te maken met borstkanker en onderging ze een dubbele mastectomie (borstamputatie). De medisch assistente uit Ottawa ging niet voor een borstreconstructie maar liet een tattoo plaatsen. Ze koos voor een fantasy-scene met vlinders die symbool stonden voor de kanker die uit haar lichaam was vertrokken.

“Het is mijn teken van eer en strijd”, vertelt ze aan The Toronto Star. “Het herinnert me elke dag aan de zware veldslagen die ik gestreden heb. Ik heb deze oorlog gewonnen en hopelijk voorgoed.”

Ze postte een foto van zichzelf op Facebook en kreeg al snel meer dan een half miljoen ‘likes’. Er kwamen enkele negatieve reacties op, maar het merendeel van de mensen bewonderde Davidson voor haar moed.