Home / Tattoo nieuws / Hygiëne tattooshops nu wel in orde

Hygiëne tattooshops nu wel in orde

De hygiëne bij de tattoo- en piercingshops in Nederland is goed op orde. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, dat onaangekondigd een rondje maakte langs de winkels die bij eerdere controles niet aan de eisen voldeden.

Vorig jaar bleek dat 30 procent van de tattoo- en piercingshops zich niet hield aan de afspraken rond hygiëne. Bij bijna een kwart van de 119 gecontroleerde ondernemers bleek toen dat materialen werden gebruikt waarvan de datum al was verlopen. De kans op een infectie is daardoor groot. Verder bleek toen dat 18 procent van de shops desinfectiemiddelen gebruikte waarvan niet bekend is of ze veilig kunnen worden gebruikt. Ook voldeed de inrichting van de behandelruimte in veel gevallen niet. Bij de nieuwe controle toonden de tatoeëerders en piercers flinke verbetering.

​Vergunning

Sinds 2007 moeten alle tatoeëerders en piercers een vergunning hebben van de GGD die vaststelt of er hygiënisch gewerkt wordt. De NVWA adviseert uitsluitend naar een shop met vergunning te gaan. Deze shops staan onder controle van GGD en NVWA.

Bron: NAP