Home / Tattoo nieuws / R.I.P Raymond de Vries (Skin Art)

R.I.P Raymond de Vries (Skin Art)

Ray de Vries, de piercer van Skin Art inUtrecht is vorige week woensdag op donderdag thuis overleden aan een hartaanval.

Voordat Ray bij Skin Art kwam ging Ray nog naar school in Amsterdam voor de opleiding sociologie. Een opleiding die hij erg saai vond en tussen de colleges door bezocht hij bijna dagelijks het Tattoo museum van Henk Schiffmacher. In plaats dat Ray in de boeken las van zijn opleiding, las hij alle boeken over geschiedenis van tattoos en piercings. Zijn interesse en kennis groeide met de week en zat meer in het museum als op school. Zo veel zelfs dat hij zelfs bij Schiffmacher in zijn privecollectie mocht neuzen en lezen, en boeken heeft gekocht!

Dit kan en wil ik doen.

Op een dag liet Ray dan ook zijn eerste piercing zetten en ook hierbij dacht hij, dit kan en ga ik ook doen! Van horen zeggen zochten ze bij Skin Art een piercer! Ray belde op en maakte een afspraak bij rooie Frans en heeft zichzelf naar binnen gebluft.  Binnengekomen als enthousiaste leerling in 1998 die zijn schoolopleiding heeft opgezegd en bij Skin Art is opgeleid tot piercer. Hij heeft daadwerkelijk van zijn hobby zijn werk gemaakt.  Een zeer slimme man met ontzettend veel kennis over tattoos en piercings. Kennis die hij ook heeft uitgebreid naar moderne technieken als scarification. Ookal was hij dan wel niet geliefd door iedereen, antwoord wist hij op elke vraag en was het gezicht van Skin Art in Utrecht.

Erg geschrokken zijn wij na het nieuws dat Ray overleden is en kunnen dit dan ook nog steeds niet bevatten. Al 19 jaar een goede vriend en zeer gewaardeerde collega die we nu moeten missen en met ons nog vele anderen.

Veel liefs team Skin Art, Gerard, Olaf, Ricky, Jasper en Cynthia