Home / Tattoo nieuws / Tattootrends van 2021: microtattoos, quotes en cover ups

Tattootrends van 2021: microtattoos, quotes en cover ups

Bezint eer ge begint. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Een tattoo laat je in principe voor het leven zetten. Die tattoo op je onderrug leek een leuk idee toen je achttien was, maar ondertussen ben je er misschien wel op uitgekeken. Natuurlijk kun je een tatoeage weg laten laseren, maar hier zijn wel de nodige kosten aan verbonden. Voor een kleine tattoo ben je al rond de 100 euro kwijt. Soms vergoedt je ziektekostenverzekering de laserbehandelingen, mits je een aanvullende verzekering hebt. Check je polis om te zien wat jouw ziektekostenverzekering vergoedt.

Weet je zeker dat je (nog) een tattoo wilt? Dan is de volgende stap het kiezen van een ontwerp. Een tattoo vertelt vaak een persoonlijk verhaal, maar de manier waarop dit verhaal verteld wordt is aan trends onderhevig. In de jaren ’90 zagen we bijvoorbeeld veel tribals voorbijkomen. De laatste jaren nam de interesse in mandala’s en new school toe. Laat je inspireren door de tattootrends van 2021, maar kies vooral een stijl die bij jou past.

1. Microtattoos

Een kleine tatoeage kan een groot verhaal vertellen. Doordat er tegenwoordig minder naalden worden gebruikt bij het zetten van tattoos, is het mogelijk om realistische, kleine afbeeldingen te creëren. Ook outlines van symbolen en geometrische vormen, zoals hartjes en sterretjes zijn populair.

2. Een enkele lijn

Je ziet steeds vaker tattoos die bestaan uit een enkele, zwarte lijn. Bij de zogenaamde one-line-tattoo lijkt het alsof de tattoo in één vloeiende beweging is gezet.

3. Tattoos op vingers

Tatoeages worden steeds vaker op zichtbare plekken gezet. Toegegeven, veel werkgevers zullen niet staan te juichen als je besluit een tattoo in je gezicht of nek te zetten, maar de tijd dat je een tattoo weg moest kunnen moffelen onder de mouw van een t-shirt is voorbij. Een kleine tattoo op je vinger is zichtbaar, maar toch subtiel.

4. Surrealisme

Denk Escher en Dali. Op het eerste gezicht lijken deze tattoos heel realistisch, maar als je beter gaat kijken, blijken er toch dingen niet te kloppen. Dat houdt het zeker interessant.

5. Cover ups

Het afgelopen jaar hebben we veel tijd gehad om eens goed naar onszelf én onze tatoeages te kijken. Dit zorgt er waarschijnlijk voor dat er in 2021 veel mensen besluiten om een oude tattoo te coveren. Mocht je een cover up overwegen, zoek dan wel een tatoeëerder die hier ervaring mee heeft en houd rekening met een hogere prijs dan je voor een normale tattoo betaalt, omdat cover ups maatwerk zijn.

6. Quotes

Woorden zoals ‘love’ en namen of initialen van geliefden worden al langer op lijven getatoeëerd, maar de laatste tijd zie je steeds vaker inspirerende quotes en zelfs volledige gedichten voorbijkomen.